Факт. Лікуємо кашель у малюків ефективно і безпечно

Коли у дитини з'являється кашель, реакція батьків завжди передбачувана.

Коли у дитини з'являється кашель, реакція батьків завжди передбачувана. Починається паніка і всілякі дії щодо його усунення. Кашель - не самостійне захворювання, а наслідок тієї чи іншої патології. Тому активно боротися саме з кашлем ‒ абсолютно безглуздо. Щоб застуда у дитини пройшла якомога швидше і без ускладнень, за кашлем потрібно стежити і полегшувати симптоми.

Найчастіші причини дитячого кашлю

ГРВІ та ГРЗ. Два головних захворювання, через які діти страждають від кашлю. Уражена вірусами слизова носа продукує велику кількість слизу. У певний момент цей слиз починає стікати по задній глотковій стінці і викликати її роздратування. Таким чином, нерідко розвивається трахеїт як наслідок ГРВІ або, наприклад, переохолодження. Кашель в цьому випадку сухий і турбує найчастіше після сну.

Бронхіт. При бронхіті в перші кілька днів кашель у дитини сухий, але з часом переходить у вологий. Захворювання виникає як ускладненняпісля ГРВІ або ж розвивається повністю самостійно. Напади кашлю особливо нав'язливі в закритих приміщеннях з сильними запахами і сухим повітрям.

Запалення легенів (пневмонія). Крім сухого непродуктивного кашлю, малюк може скаржитися на біль у грудях. Температура при цьому зазвичай висока, дитина сильно ослаблена. Конкретна ділянка легеневої тканини запалюється на тлі великої кількості слизу, який легені не в змозі вивести. Утворюються ідеальні умови для безконтрольного розмноження патогенних бактерій, що і призводить до захворювання.

Як лікувати, щоб не нашкодити

По-перше, якщо у дитини в наявності хоча б одна з перерахованих ознак, це привід невідкладно відвідати педіатра

 кашель не проходить більше 14 днів;

• дихання свистяче, важке і прискорене;

• дитина скаржиться на біль в області грудей;

• під час нападу кашлю починається блювота;

• малюк починає кашляти саме під час їжі;

• у мокроті ви бачите кров'яні прожилки.

По-друге, неправильне застосування лікарських засобів може погіршити ситуацію. Уявіть, в той час як маленький організм щосили намагається очистити дихальні шляхи, ви (даючи неправильний препарат) штучно припиняєте кашель. Виникає застій. А якщо паралельно дитина приймає муколітики для розрідження мокротиння, слиз продовжує інтенсивно накопичуватися і в результаті опускається в легені. Може початися пневмонія.

І, по-третє, ніколи не поспішайте з прийомом антибіотиків. Природне бажання, щоб дитина швидше одужала, здатне обернутися великою шкодою. Іноді для профілактики пневмонії антибіотики радять навіть деякі педіатри. Але антибіотик не призначається з метою профілактики, а тільки за конкретними показаннями. А на віруси ця категорія препаратів і зовсім не діє. Тільки лікар повинен приймати рішення виписувати вам антибіотик чи ні.

Якщо застуда протікає явно без ускладнень, щоб прискорити виведення мокротиння і таким чином усунути нав’язливий кашель, потрібні препарати з двома важливими властивостями: трепараті, що розріджують мокротиння, мають противірусну та протизапальну дію, і ті, що мають відхаркувальний ефект. І ось тут важливо діяти з великою обережністю. Відкашлювання мокротиння відбувається завдяки рефлекторному скороченню дихальної мускулатури. У дітей до 5 років вона розвинена ще недостатньо. Відповідно, повноцінно відкашлювати слиз малюкам набагато складніше. І в той час як кількість секрету буде рости без можливості виходу по верхніх дихальних органів, виникає загроза застою. В результаті звичайна ГРВІ трансформується в гострий бронхіт або запалення легень

Щоб з максимальною ймовірністю уникнути таких ускладнень, обирайте засоби для лікування кашлю на природній основі. По відношенню до конкретної ситуації частка ефективності в них буде різна. Наприклад, німецький фітоніринговий препарат Бронхипрет пройшов ряд досліджень, які довели ефективність застосування у дітей. Все завдяки технології виробництва.

Компанія "Біонорика" розробила власну концепцію-фітоніринг, поєднавши відомі лікувальні властивості рослин з новітніми науковими методами лікування. Концепція фітонірінгу реалізується на всіх етапах виробництва: від пошуку ідеальної рослини з рекордною кількістю діючих речовин до вирощування, обробки та екстрагування за найвищими стандартами.

Склад рослинного препарату Бронхипрет не змінюється в залежності від кожного врожаю, чого зазвичай складно домогтися у виробництві ліків на фітооснові. 

Крім того, що Бронхипрет ефективно розріджує та виводить мокротиння, він ще має противірусні та протизапальні властивості. Разом з тим, дослідження довели високий профіль безпеки, що обобливо важливо для лікування кашлю у дітей. Препарат є в таблетках і сиропі, малюкам від двох років підходить сироп.

Проконсультуйтеся з педіатром з приводу застосування препарату від кашлю Бронхипрет. Щоб кашель надовго не затягнувся, забезпечте малюкові рясне пиття і помірно прохолодне вологе повітря в квартирі. Гуляйте з дитиною на свіжому повітрі, навіть якщо він кашляє, але немає підвищеної температури. Це не просто можна, а потрібно. Немає сенсу тотально обмежувати рухову активність, адже під час руху бронхи краще звільняються від слизу, який назбирався. І кілька разів протягом дня робіть малюкові масаж грудної клітини, роблячи легкі постукуванняі поплескування.

 

Реєстраційні документи:

Бронхипрет сироп Р.С.UA/8673/02/01 від 24.01.19

Бронхипрет таблетки, вкриті оболонкою Р. С. UA/8674/01/01 від 07.09.18

Лечим кашель у малышей эффективно и безопасно

Когда у ребёнка появляется кашель, реакция родителей всегда предсказуема. Начинается паника и всевозможные действия по его устранению. Кашель -не самостоятельное заболевание, а следствие той или иной патологии. Поэтому неистово бороться именно с кашлем ‒ совершенно бессмысленно. Чтобы

простуда у ребёнка прошла как можно быстрее и без осложнений, за кашлем нужно следить и облегчать симптомы.

Самые частые причины детского кашля

ОРВИ и ОРЗ. Два "лидирующих" заболевания, по причине которых дети страдают от кашля. Поражённая вирусами слизистая носа продуцирует большое количество слизи. В определённый момент эта слизь начинает стекать по задней глоточной стенке и вызывать её раздражение. Таким образом, нередко развивается трахеит: как следствие ОРВИ или по причине, например, переохлаждения. Кашель в этом случае сухой и беспокоит чаще всего после сна.

Бронхит. При бронхите в первые несколько дней кашель у ребёнка сухой, но со временем переходящий во влажный. Заболевание возникает как осложнение после ОРВИ или же развивается полностью самостоятельно. Приступы кашля особенно навязчивы в закрытых помещениях с сильными запахами и сухим воздухом.

Воспаление лёгких (пневмония). Кроме сухого непродуктивного кашля, малыш может жаловаться на боли в груди. Температура при этом обычно высокая, ребёнок сильно ослаблен. Конкретный участок лёгочной ткани воспаляется на фоне большого количества скопления слизи, которую лёгкие не в состоянии вывести. Образуются идеальные условия для бесконтрольного размножения патогенных бактерий, что и приводит к заболеванию.

Как лечить, чтобы не навредить

Во-первых, если у ребёнка в наличии хотя бы один из перечисленных признаков, это повод безотлагательно посетить педиатра:

кашель не проходит более 14 дней;

дыхание свистящее, тяжелое и учащённое;

ребёнок жалуется на боль в области груди;

во время приступа кашля начинается рвота;

малыш начинает кашлять именно во время еды;

в мокроте вы видите кровяные прожилки.

Во-вторых, неправильное применение лекарственных средств может усугубить ситуацию. Представьте, в то время как маленький организм изо всех сил старается очистить дыхательные пути, вы (давая не правильный препарат) искусственно прекращаете кашель. Возникает застой. А если параллельно ребёнок принимает муколитики для разжижения мокроты, слизь продолжает интенсивно накапливаться и в результате опускается в лёгкие. Может начаться пневмония.

И, в-третьих, никогда не спешите с приёмом антибиотиков. Естественное желание, чтобы ребёнок скорее поправился, способно обернуться масштабным вредом. Иногда для профилактики пневмонии антибиотики советуют даже некоторые педиатры. Но антибиотик не назначается с целью профилактики, а только по конкретным показаниям. А на вирусы эта категория препаратов и вовсе не действует. Только врач должен принять решение выписывать вам антибиотик или нет.

Если простуда протекает явно без осложнений, чтобы ускорить вывод мокроты и таким образом устранить назойливый кашель, нужны препараты с двумя важными действиями: разжижающие мокроту и обладающие отхаркивающим эффектом. И вот здесь важно действовать с большой осторожностью. Откашливание мокроты происходит благодаря рефлекторному сокращению дыхательной мускулатуры. У детей до 5 лет она развита ещё недостаточно. Соответственно, полноценно откашливать слизь малышам намного сложнее. И в то время, как количество секрета будет расти без возможности выхода по верхним дыхательным органам, возникает угроза застоя. В результате обычная ОРВИ трансформируется в острый бронхит или воспаление лёгких.

Чтобы с максимальной вероятностью избежать таких осложнений, при покупке выбирайте средства для лечения кашля на природной основе. По отношению к конкретной ситуации доля эффективности у них будет разная. Например, немецкий фитониринговый препарат

Бронхипрет прошёл ряд исследований, которые доказали эффективность применения у детей. Все благодаря технологии производства.

Компания Бионорика разработала собственную концепцию – фитониринг, совместив известные лечебные свойства растений с новейшими научными методами лечения. Концепция фитониринга  реализуется на всех этапах производства: от поиска идеального растения с рекордным количеством действующих веществ, до выращивания, обработки и экстрагирования по наиболее высоким стандартам.

Состав растительного препарата Бронхипрет не меняется в зависимости от каждого урожая, чего обычно сложно добиться в производстве лекарств на фитооснове. Препарат есть в таблетках и сиропе, малышам от двух лет подходит сироп.

Проконсультируйтесь с педиатром по поводу применения Бронхипрет. Чтобы кашель надолго не затянулся, обеспечьте малышу обильное питьё и умеренно прохладный влажный воздух в квартире. Гуляйте с ребёнком на свежем воздухе, даже если он кашляет, но нет повышенной температуры. Это не просто можно, а нужно. Нет смысла тотально ограничивать двигательную активность, ведь во время движения бронхи лучше освобождаются от

накопившейся слизи. И несколько раз в течения дня лёгкими постукивающими и похлопывающими движениями делайте малышу массаж грудной клетки.

Регистрационные документы:

Бронхипрет сироп Р.С.UA/8673/02/01 от 24.01.19

Бронхипрет таблетки, покрытые оболочкой Р.С. UA/8674/01/01 от 07.09.18

 

Информация предоставлена в порядке ст.10 Конституции Украины и ст. 6 Закона Украины О национальных меньшинствах в Украине