Благовіщення 2018: прикмети і забобони

Благовіщення у православних християн входить до переліку 12 найголовніших свят.

7 квітня - Благовіщення.

Благовіщення - одне з головних свят року. У цей день Діві Марії явився архангел Гавриїл і повідомив, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.

У народі це свято пов'язують ще й з приходом весни. Тому з погодою 7 квітня пов'язано безліч прикмет.

Благовіщення 2018: прикмети на гроші, заміжжя і не тільки

Незаміжньої дівчини треба прокинутися до сходу сонця, умити тричі обличчя холодною водою, повторюючи про себе молитву Господарю води: "Господар води, визволи від біди, дай щастя, дай краси, дай молодості". Після цього, у вільній сорочці без пояса, з розпущеним волоссям, без прикрас, відкрити вікно там, де видно схід сонця (можна вийти на вулицю, поверх сорочки можна накинути плащ або пальто). Як тільки побачите схід сонця, говоріть, звертаючись до нього: "Зоря світала, роса впала, сонце встало, росу висушило. Сонце, висуши мою самотність, дай мені пару! Буду я світла, як світла зоря. Амінь".

Головною подією дня було випускання птахів. Вважалося, що якщо подарувати свободу птахові, можна отримати цілий рік щастя і удачі.

На Благовіщення заміжнім жінкам потрібно назвати чоловіка "милий" 40 разів і в домі рік будуть любов і мир.

У це свято в печі палили сіль. Люди вірили, що вона набуває особливої ​​сили.

Кур треба зігнати з сідала віником між заутренею і обіднею - нестися будуть краще.

Якщо незаміжня дівчина піде за водою і знайде по дорозі первоцвіт, по осені вона піде заміж. А знайдений пролісок обіцяв щастя. Якщо покласти його в воду і вмитися нею, можна стати красивішою.

Вважалося, що на Благовіщення можна стати багатшими, якщо вкрасти у когось монетку або якусь річ.

Ворожіння на Благовіщення

Ворожіння на гілочці

Для того щоб здійснилася будь-яка мрія, дівчата шукали на вулиці в цей день пружну гілочку і перед сном клали її під подушку, попередньо загадавши бажання. На ранок, її діставали і дивилися, якщо зламалася, то все обов'язково збудеться в цьому році, якщо ж гілочка залишалася ціла, то і мрія не здійснитиься.

Ворожіння по птахах

Виходячи на вулицю, дівчата ретельно стежили за тим, які птахи їм попадаються на шляху. Якщо, наприклад, голуби, то вся весна пройде щасливо і радісно, ​​якщо ж ворона, то навпаки тоскно і нудно. Горобці і ластівки обіцяли спокій і стабільність, а ось трясогузки і мертві птахи - суєту, фінансові проблеми, нестабільність.

Також, коли на Благовіщення дівчата прокидалися, то тут же бігли до вікна, щоб подивитися яка пташка буде на вікні. Якщо синиця або голуб, то можна чекати приємних змін і удачу в любові. Якщо ж горобець, то в найближчому майбутньому будуть невдачі і фінансові труднощі.

Ворожіння на просфорі

Жінки купували просфору в храмі, і, в одну з них, засовували копійочку. Потім збирали всіх домочадців разом, що б кожен з них обрав собі освячену просфору. Кому попадеться копійочка, той весь рік буде щасливий, все, що не задумає - обов'язково вийде, і весь рік йому буде удача й успіх.

Ворожіння на урожай

 

Для того щоб дізнатися яким буде врожай, господині на ніч на вулиці вивішували мокру ганчірку. Якщо вона за ніч висохла повністю, то чекати рясного врожаю і теплого літа. Однак коли ганчірка вранці була замерзлою, то доброго врожаю не буде, а літо - буде холодним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Красиві привітання з Благовіщенням

Короткі СМС-привітання у віршах та прозі зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці. Не забудь написати слова радості, любові і благополуччя своїм рідним та близьким.

Вітання з Благовіщенням в картинках

Вітання з великим святом, коли архангел Гавриїл сповістив Святій Діві Марії, що вона непорочно зачне від Святого Духа Ісуса Христа.