28 травня
Завантажити ще

Нестача ППО – найбільша проблема для України, - Зеленський у розмові з Блінкеном

Нестача ППО – найбільша проблема для України, - Зеленський у розмові з Блінкеном
Фото: Brendan Smialowski/reuters

Найбільша проблема для України наразі – нестача систем ППО. Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час зустрічі в Києві з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Як пише «Інтерфакс-Україна», лідер України заявив про необхідність якнайшвидшого доправлення раніше погодженої Конгресом американської військової допомоги до України, насамперед систем ППО Patriot.

- Потрібно доставити військову допомогу якнайшвидше. Йдеться про ППО насамперед. Це найбільша проблема для нас. Нам справді потрібно вже сьогодні два " Patriot" для Харкова, для Харківської області, тому що люди постійно страждають від обстрілів, від російських ракет, - заявив Зеленський під час протокольної зустрічі з Блінкеном.

Він додав, що  для України є важливою участь у майбутньому Саміті миру Сполучених Штатів і самого президента Джозефа Байдена.

- Саміт миру для нас є надзвичайно важливим. Нам потрібно, щоб участь брали не лише США, а й, власне, президент Байден, - зазначив президент Українию - Ваша допомога нам також потрібна в тому, щоб залучити якнайбільше країн до цієї ініціативи.

  • Наприкінці квітня президент США Джозеф Байден підписав узгоджений Конгресом пакет військової підтримки в розмірі близько 61 млрд доларів допомоги Україні та іншим союзникам США. 10 травня США оголосили про новий пакет військової підтримки Україні на суму в 400 млн доларів. 
  • 14 травня Ентоні Блінкен прибув до України з неанонсованим візитом. Політик буде знаходитись у Києві два дні.