Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

ЧС-2022: Сенсаційні перемоги Південної Кореї та Камеруну, поразка бразильців та сльози уругвайців

ЧС-2022: Сенсаційні перемоги Південної Кореї та Камеруну, поразка бразильців та сльози уругвайців
Фото: championat.com

Завершальний день групового етапу Чемпіонату світу з футболу у Катарі завершився. У плей-офф вдалося пройти 16 командам.

Помста вдалася, але тріумф не відбувся

Збірна Гани виходила на поле максимально мотивованою. «Чорні зірки» могли оформити вихід із групи, помстившись уругвайцям за чвертьфінал 12-річної давності. Вийшли на поле своєю бойовою основою, були налаштовані брати від гри максимум і вже на 20-й хвилині здобули шанс, який, можливо, і вплинув на подальший хід матчу.

Воротар уругвайців руками збиває у штрафному майданчику ганця Мохаммеда Кудуса - арбітр дивиться ВАР і вказує на 11-метрову позначку. До м'яча підходить капітан Андре Аю, який був учасником тієї самої битви 12-річної давнини. Ганець б'є праворуч від себе з лівої ноги, але без тямущого розгону, через що удар виходить слабким – Серхіо Рочет рятує свою команду.

Далі свій шанс упустили вже уругвайці. Дарвін Нуньєс вискочив на Зіги і перекинув його - м'яч летів уже у порожні ворота, але один із захисників Гани встиг вибити м'яч за межі поля та врятувати свою команду.

Пізніше уругвайці все ж таки забили гол. На 26-й хвилині стався навіс з правого флангу - обидва ганські захисники не змогли перешкодити м'ячу дійти до Луїса Суареса. "Зубастик" м'яч прийняв, обробив і відмінно пробив, але Зігі невдало відбив перед собою прямо в Арраскеет, який з метра пробив м'яч вже по порожніх воротах.

Через 6 хвилин «блакитні» створили гарну комбінацію, завершенням якої став сильний удар Арраскаети. Воротар збірної Гани банально не встиг скластися, щоби відбити цей удар. Далі «чорні зірки» створили пару гарних моментів, але Рочет впевнено відбивав усе, що летіло до його воріт.

Матч так і закінчився з рахунком 0:2 на користь уругвайців, але їм перемога не допомогла. Тож свою вендетту ганці в якомусь сенсі отримали, хоч і не вийшли із гурту самі.

Південна Корея сенсаційно перемогла та вийшла у плей-офф

Фернанду Сантуш не став марнувати сили основних гравців. Тренер провів певну ротацію, але при цьому дав з перших хвилин вийти на поле головній зірці команди - Кріштіану Роналду, якому не вдалося відзначитись у цьому поєдинку. За годину гри гравця замінили Сантушем на 65-й хвилині.

Розпочали португальці бадьоро. Вже на 5 хвилині після стрімкої атаки з передачі Діогу Далота гол забив резервіст Рікарду Орта. Але «азіатські тигри» показали свій хижацький характер, забивши гол із кутового, який арбітри скасували через офсайд. За кілька хвилин ще один поданий кутовий завершився вже легальним взяттям воріт. На 27-й хвилині Кім Йон Гвон зрівняв рахунок.

А 90+1 Сон Хин Мін отримав м'яч після невдалого розіграшу кутового португальцями та потягнув його до воріт Кости. Зібрав лідер корейців навколо себе кілька захисників, ті кинули Хван Чі Чхана, цим і скористався Сон, котнув м'яч партнеру, а той забив переможний гол. Радості корейців був межі. Автор забитого м'яча відразу отримав жовту картку за те, що зняв футболку під час святкування забитого м'яча.

У ці хвилини емоцій не приховував і тренер Південної Кореї Пауло Бенту, він почав кричати з трибун своїм підопічним, щоби терміново йшли в оборону, а не святкували забитий м'яч. А трибуни вже святкували – корейці плакали від щастя. Так сльози прикрості Сон Хин Міна після матчу з Ганою минулого туру обернулися сльозами щастя після матчу з Португалією. Для корейців трапилося диво, на яке вони самі зовсім не очікували.

У підсумку південнокорейці перемогли 2:1 і вийшли у плей-офф, ставши третьою командою з Азії, яка зуміла подолати груповий етап. Таке історія Чемпіонатів світу відбулося вперше. Ця перемога означала, що ще один гранд – Уругвай, що їде додому після групового етапу.

Камерун засмутив Бразилію

Наставник «пентакампеоне» Тіте пішов на масову ротацію. На поле в старті вийшли ті, хто або не грав зовсім або зіграв, але зовсім небагато. У воротах вийшов Едісон Мораєс, в обороні з'явився ветеран Дані Алвес, у центрі пари Мілітао-Бремер, зліва Теллес. У півзахисті вийшли Фред, Фабіньо, Антоні та Мартінеллі. В атаці з'явився Габріель Жезус та Родріго.

Цей матч розвивався за тим самим сценарієм, як і попередні два матчі «пентакампеоне». Бразильці планомірно тиснули свого суперника та домінували у кожному компоненті. Але забити гол їм не вдавалося - добре грав камерунський голкіпер Епассі, у нього набралося за матч 8 сейвів.

Несподіванкою у поєжинці став момент на 90+2 – ветеран Венсан Абубакар відкриває рахунок. Камерунець на радощах зняв з себе футболку, за що отримав другу жовту картку, що автоматично стала червоною. Камерунці здобули приємну перемогу наостанок, зіпсувавши головним фаворитам турніру настрій перед іграми на виліт.

Швейцарці відправили сербів додому

Матч Сербія – Швейцарія вважався таким, що прогнозувати тут щось було просто неможливо. Занадто вже близькі під силу та якості склади ці команди. Обом колективам було бажано грати на перемогу, тому матч вийшов відкритим, яскравим на події.

Драган Стойкович випустив на матч одразу пару форвардів – Олександра Митровича та Душана Влаховича. Поява у старті останнього викликала здивування. До цього найбільш талановитий гравець сербів із невідомої причини провів на ЧС лише 15 хвилин у поєдинку із бразильцями. Мабуть, Стойкович перестрахувався, щоб на випадок невдачі після приїзду додому не отримати масу критики від преси за те, що так мало використав одного з найкращих нападників Європи.

У швейцарців сюрпризів у складі не було абсолютно. Та вони й не були потрібні. Це команда, яка завжди виходить грати у командний футбол без перекосу на особистості.

Можна сказати, що на полі зустрілися дві команди, які є абсолютно різними підходами. Серби – це про хаос і безладдя, де ключове значення має атакуючу майстерність висококласних нападників та півзахисників. Швейцарці ж команда, в якій панує ідеальний порядок скрізь. І ось у зіткненні цих двох систем ключову роль відіграло те, що серби слабкі в обороні.

На 20-й хвилині Шакірі відкрив рахунок. Далі Митрович та Влахович забивають по голу. Серби виходять уперед. А потім трапляється те саме, що й у грі з Камеруном. Серби пропускають на 44 хвилині від Емболо. Другий тайм вдалі почали саме швейцарці - забив Фройлер. Сербам треба було відіграватись, а на це їх уже не вистачило. Як підсумок, команда, яку багато хто вважав темним конячком, навіть не виходить із групи. А міцна Швейцарія йде далі і точно зіпсує нерви суперникам у плей-офф.