Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

ЧС-2022: Чи переможе Мессі та чи продовжиться аравійська казка?

ЧС-2022: Чи переможе Мессі та чи продовжиться аравійська казка?
Фото: commons.wikimedia.org/

О 12:00 за київським часом відбудеться матч Туніс – Австралія. О 15:00 Польща – Саудівська Аравія. О 18:00 Франція – Данія. А закриють програму ігрового дня о 21.00 Аргентина – Мексика.

"Орли Карфагена" можуть написати історію

«Орли Карфагена» розпочали свій шлях на Чемпіонаті світу більш ніж успішно. Команда зуміла вистояти у матчі з Данією на нічию, чим заробила одне очко та непогані перспективи щодо виходу з групи. Що вже саме собою є несподіванкою. Австралія похвалитися чимось подібним не може, у першому турі вони програли чинним чемпіонам світу французам із рахунком 4:1.

Фаворита в цьому матчі, за великим рахунком, немає. Букмекерські котирування хоч і припускають, що у Тунісу шансів трохи більше (коефіцієнт на їхню перемогу 2:30), але й Австралію не вважають безнадійною (коефіцієнт 3:55). Шанси на перемогу «кенгуру» приблизно такі самі, як і на нічию. На боці Тунісу той чинник трибун, їхніх уболівальників у Катарі більший ніж в Австралії. Та й чисто за складом їхня команда виглядає міцніше.

Чи буде ще одне диво від аравійців?

Збірна Саудівської Аравії в першому турі створила поки що головну сенсацію всього Чемпіонату світу – вони перервали безпрограшну серію Аргентини завдовжки 36 матчів. Але турнір продовжується далі і ось у суперниках уже Польща.

За інших обставин збірна Польщі вважалася б беззаперечним фаворитом у цьому матчі. Але після перемоги над аргентинцями є відчуття, що аравійці відшукали якусь правильну формулу гри, яка допоможе досягати успіхів на турнірі. Їхня команда хоча б виглядала злагоджено і продемонструвала цікаві ідеї в матчі, тоді як поляки в нічийному матчі з Мексикою не показали нічого цікавого. Поляки зараз не в найкращій формі і не допомагає навіть індивідуальна майстерність Роберта Левандовського та Петра Зелінського з молодим Залевським. У команді не вистачає якісної тренерської роботи.

Все це в сукупності дає шанс на те, що продовження аравійської казки ми все ж таки можемо побачити. З іншого боку, поляки чудово розуміють, що суперник у них не безнадійний аутсайдер, а команда, яка здобула перемогу над аргентинцями.

Чемпіони світу пройдуть перший серйозний тест

Французи навіть не дивлячись на втрати у складі спокійно впоралися з Австралією. Але австралійці зовсім не та команда, яка може визначити реальний рівень гри цієї команди у нинішньому вигляді. А ось Данія у полі здатна такою командою стати. Крістіан Еріксен та компанія не зуміли перемогти у першому турі, але є відчуття того, що вже у другому матчі данці додадуть. Їм є куди додавати – потенціал команда Каспера Юлманна має.

Французи в минулому матчі втратили ще одного важливого гравця – захисник Люка Ернандес отримав розрив хрестоподібних зв'язок коліна та вибув до кінця сезону, відігравши лише 13 хвилин. Його відразу поміняли на брата Тео Ернандеса і той не підвів. Вражає те, наскільки глибока ця Франція за складом, у них уже пів команди травмованих футболістів з-поміж основних, але своєї боєздатності вона все ще не втрачає. У данців втрата теж є – найімовірніше, на полі не з'явиться півзахисник Томас Ділейні. Для данців ця втрата суттєва.

Номінально французи все-таки лідери, але Данія конкурент набагато потужніший за Австралію. І якщо французи і переможуть, це буде дуже складна перемога, здобута в завзятій боротьбі.

Мессі життєво необхідна перемога

Провалу в першому турі від команди Ліонеля Скалоні не чекав ніхто. Як вплине на Аргентину поразка від саудівців? Ось головне питання. З одного боку, аргентинці можуть занервувати, піддатися хвилюванням і припуститися ще низки помилок, які будуть фатальними. З іншого, цей склад Аргентини не можна назвати молодим та недосвідченим. Усі гравці бачили на своєму футбольному віці практично все, що можна. Такі майстри як Анхель Ді Марія, Ліонель Мессі, Лаутаро Мартінес – майстри найвищого рівня. Насилу віриться в те, що такі гравці здатні піддатися тривожним настроям.

Та й зіграність у Аргентини гаразд. У команди, як і раніше, є та цілісність, яку вона демонструвала протягом своєї вражаючої безпрограшної серії. Поразка Саудівської Аравії скоріше окремий, унікальний випадок, де супернику пощастило вгадати з тактикою.

Проте ситуація у аргентинців незавидна. Мексика сильний суперник і оступатися тепер критично небезпечно. Аргентинці вийдуть на поле здобувати перемогу. І згадуючи досвід минулих Мундіалів, після важкого стартового матчу команда все ж таки збиралася силами і видавала потрібний для виконання завдання результат.

У своєму матчі з Польщею Мексика надто обережна. Фактично не створювала моментів біля воріт суперників і мало не була покарана за це – врятував Гільєрме Очоа, відбивши пенальті Левандовського. Мексика вміє оборонятися, а ще здатна чудово атакувати. Але чи зуміє вона вистояти у ситуації, коли Аргентина вийде на поле максимально націленою на перемогу? Все ж таки «альбіселесте» багато створювали біля воріт аравійців, та й офсайди позбавили їх аж трьох голів. Стримати Мессі та його партнерів буде непросто.

 

ФОТО: мессі1 https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70341518