Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 квiтня
Завантажити ще

ЗМІ про можливу відставку Луческу: він не знаходить рішень для виходу "Динамо" з кризи

ЗМІ про можливу відставку Луческу: він не знаходить рішень для виходу
Фото: dynamo.kiev.ua

27 жовтня відбувся матч 5-го туру групового етапу Ліги Європи у групі «В» між кіпрським «АЕК Ларнака» та «Динамо Київ». Подінок завершився нічиєю з рахунком 3-3, що дозволило киянам набрати свої перші очки у цій єврокубковій кампанії.

Але святкувати тут нема чого. Наразі кияни йдуть з одним очком після 5 зіграних матчів. Усім своїм суперникам до вчорашнього дня "Динамо" поступалося з мінімальним рахунком: двічі французькому "Ренну" (0:1, 2:1), турецькому "Фенербахче" (2:1) і вище згаданому кіпрському клубу (0:1).

Загалом ганьба для маститого українського клубу.

Справи йдуть погано

Шансів на єврокубкову весну «Динамо» тепер просто не має. Останній тур уже не має жодного турнірного сенсу, оскільки «Динамо» вчора для продовження боротьби був просто зобов'язаний перемагати кіпріотів.

Дуель "Шахтареві" програли. Через що у вболівальницькому середовищі шанувальники "біло-синіх"все частіше задаються питанням: чи не полічені дні Мірчі Луческу як головного тренера?

77-річний румунський фахівець вважає, що – ні, а його команда мала вийти з групи в євротурнірі.

- Вважаю, що ми цього заслуговували. Фантастика, що "АЕК" вийшов із групи в Лігу Конференцій. Вони цього дуже хотіли, і це їм вдалося. Вітаю їх із цим, - сказав Мірча Луческу після матчу з "АЕКком"

Критика від Сабо, захист від Суркіса

На Мірчу Луческу з критикою одним із перших обрушився Йожеф Сабо.

- Луческу треба йти. Тут він уже нічого не зробить. Так, він добрий тренер, але цих футболістів «Динамо» він не витягне. Можливо, у нього ще вийде після чемпіонату світу, бо буде пристойна перерва. Але, думаю, Луческу треба зібратися та йти. Має прийти інший тренер, який у всьому розбереться, - заявив Йожеф Сабо. – Чому Луческу не подає у відставку? Думаю, він просто не хоче втрачати зарплату. Спад «Динамо» триває надто довго. Було сподівання, що тренер зможе виправити ситуацію, але вже видно, що йому це не вдалося.

Сабо запитує: чому президент клубу Ігор Суркіс не звільняє Луческу? Перед матчем з "АЕКом" сам Суркіс і дав відповідь

- Можу сказати точно, що на сьогоднішній день запросити до «Динамо» тренера рівня Луческу мені не вдасться. Решта – це буде експерименти. Із «динамівськими серцями» ми закінчили. Реброва та Шевченко ми не відносимо до «динамівських сердець». Це професійні європейські тренери, які потрібні не лише в «Динамо». А тих, хто був затребуваний лише у «Динамо», як кажуть, викинуто на звалище історії, бо їх більше нікуди не запрошували, – зазначив Ігор Суркіс.

Іноземні ЗМІ не дають визначеності

Та інформація, яка була у ЗМІ, суперечлива і коливається від «альтернативи немає» до «швидко звільнять».

- Мірчі Луческу відставка з посту не загрожує незважаючи на провальні результати на старті сезону, - повідомляла на початку жовтня румунська газета Sporturilor.

За словами румунських джерел, 77-річний фахівець користується повною підтримкою керівництва та розумінням того, що клуб і команда опинилися у найважчих умовах у зв'язку з війною України з Росією. А необхідність їздити на матчі через українсько-польський кордон автобусом негативно позначається на функціональному та психологічному стані гравців.

Перед матчем з "АЕКом" румунське видання Playsport писало, що румунський тренер більше не знаходить рішень для виходу з кризи.

Не виключало відставку тренера і видання Ziare. А все тому, що у команді нібито є конфлікт між тренером та гравцями. А ще у вересні ЗМІ повідомляли про конфлікт між Мірчею Луческу та легендою «Динамо» і асистентом Олегом Гусєвим.