Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

Ващук та Шовковський згадують однокласника Баланчука, який загинув на фронті

Ващук та Шовковський згадують однокласника Баланчука, який загинув на фронті
Фото: facebook.com/Олександр Шовковський

Владислав Ващук та Олександр Шовковський прокоментували загибель на фронті свого однокласника Сергія Баланчука. Колишні гравці київського "Динамо" повідомили, що Баланчук був відмінником і закінчив школу із золотою медаллю.

– Ми сиділи за однією партою. Він був круглим відмінником – для нашого динамівського футбольного спорткласу це було явище, і мені всі заздрили, думали, що я вчуся добре, бо списую. Я не списував, варіанти були різні, але завжди вражався тому, як швидко Серьога вирішує складні завдання і пише довгі твори, - розповів Ващук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Владислав Ващук написав також, що вони із Сергієм Баланчуком товаришували.

- Ми дружили так, як тільки можна було дружити в юності - коли знаєш, що друг з тобою, правий ти чи ні, добре тобі чи погано. Дружили вчотирьох. Банда. Інші прибивалися ненадовго, але не затримувалися, - розповів він.

Ващук та Баланчук разом грали в «Динамо-3», переходили до «Борисфена» і поверталися до «Динамо». Владислав Ващук потрапив до основного складу, а Сергій Баланчук разом із Сергієм Федоровим та Олександром Шовковським – у дубль.

- Потім він зробив абсолютно несподівану кар'єру юриста, адвоката, спростовуючи поширену думку про те, що футболісти на це не здатні, - розповів Ващук.

Два роки тому друзі молодості зустрілися на зустрічі однокласників. У травні Баланчук написав Ващуку та повідомив, що він в армії.

- Я не очікував, звісно. Серьога Баланчук, і раптом – армія. Переписувалися дві години. Про що – не знаю. Про все. Про те, що відбувається. Про війну. Про людей. Про життя. Вчора вдень повідомили, що Сергій загинув. Потрапив під обстріл під Бахмутом. Коли похорон – напишу окремо. Досі не можу повірити в те, що його більше немає, – сказав Ващук.

Фото: facebook.com/Oleksandr Shovkovskyi

Фото: facebook.com/Oleksandr Shovkovskyi

Олександр Шовковський назвати смерть Сергія Баланчука непоправною втратою.

- Можно розповідати багато, але скажу одне — він завжди професійно і відповідально ставився до всього з чим мав справу. Він захищав нашу країну! Захищав на нашій території. Він боровся за нашу незалежність! За нашу Свободу! Свободу, яку ми обираємо самі! Свобода — це не те, що вам можуть дати! Це те, що неможливо забрати! Ми боремося, віддаючи найцінніше, що у нас є — життя синів і дочьок нашої України.

Внутрішнє наше коло стискається, ми втрачаємо людей в цій війні, тому нам вкрай необхідно посилювати зовнішнє кільце підтримки, підтримки усього світа задля нашої якнайшвидшої перемоги над рашистами. Нам вкрай необхідна допомога для перемоги здорового глузду над бункерним маразмом, від якого вже увесь цивілізований світ відвернувся!

І ми обов’язково переможемо, тому що Козацькому роду нема переводу! А сьогодні я сумую! Я сумую тому, що наша Україна втратила одного з своїх Захисників, батьки втратили Сина, сестра втратила Брата, а діти Батька! Спочивай з миром! Земля тобі пухом! - написав Шовковський у соцмережі.

Про смерть Сергія Баланчука стало відомо 9 липня. Колишньому гравцю "Динамо" було 47 років. Він загинув під Бахмутом на Донеччині від артилерійського обстрілу. Баланчук навчався у "футбольному" класі київської школи №170 на Оболоні разом із Олександром Шовковським, Владиславом Ващуком та Сергієм Федоровим. Останнім клубом Баланчука став харківський "Металіст". Після завершення кар'єри футболіста Сергій здобув юридичну освіту та з того часу працював за фахом.

Фото: facebook.com/vashchukvlad

Фото: facebook.com/vashchukvlad