Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

Блок Кличко продолжает пытаться уберечь Черновецкого от камня

Блок Кличко продолжает пытаться уберечь Черновецкого от камня
Фото: "Таким чином Київський міський голова є загрозою для столиці України"

Текст распространила пресс-служба блока (приводим на языке оригинала):

 «Шановний Вікторе Андрійовичу!

 Ми, депутати Київської міської ради від депутатської фракції Блоку Віталія Кличка, обурені діями міської влади, які відбуваються сьогодні, 13.02.2009 року перед будівлею Київської міської державної адміністрації. Такі дії міської влади є грубим порушенням норм статей 21, 23 34, 36, 39, 43, 44, 45, 49, 53 Основного Закону України та несуть загрозу нормальному функціонуванню столиці України – міста-героя Києва. Порушені права киян на свободу волевиявлення та світогляду, вільне пересування, нормальне медичне забезпечення, освіту та соціальний захист, безпечний рівень життя.

 У страху перед втратою посади, Київський міський голова Л. Черновецький, який вчора остаточно втратив довіру киян, під загрозою звільнення з займаних посад, у примусовому порядку змусив працівників органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, комунальних підприємств, установ та організації, на які має безпосередній влив, вийти на акцію у свою підтримку.

 Для забезпечення проведення вказаної акції сьогодні у примусовому порядку мобілізовані співробітники Головних управлінь виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районних у місті Києві державних адміністрації, що заборонено частиною другою статті 12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та перешкоджає виконанню вказаними органами місцевого самоврядування передбачених законом повноважень для вирішення питань територіальної громади міста Києва.

 У примусовому порядку на вказану акцію залучені працівники медичних закладів столиці, що паралізувало їх роботу, освітяни, працівники житлово-комунальної сфери. З маршрутів зняті сотні автобусів, які мають перевозити киян, десятки машин для вивозу сміття та евакуаторів.

 Власне, сьогодні Київський міський голова Леонід Черновецький діями, спрямованими на захист своєї посади, поставив місто на межу колапсу, коли нормально не працює жодна установа: не ведеться медичний прийом, не проводяться заняття у школах, не перевозяться пасажири, не вивозиться сміття, не працює жодна комунальна установа завдяки одній людині – Л. Черновецькому.

 Таким чином Київський міський голова є загрозою для столиці України, а через тотальне порушення Конституції і законів України, прав і свобод громадян, нездійснення наданих йому повноважень та безглузді ініціативи – негативним прикладом для інших територіальних громад.

 Ми, депутати Київської міської ради, терміново вимагаємо від Вас, як гаранта дотримання Конституції України, відсторонити Черновецького Леоніда Михайловича від керівництва Київською міською державною адміністрацією та закликаємо всі демократичні сили почати процедуру призначення дострокових виборів Київського міського голови.

 Депутатська фракція Блоку Віталія Кличка»

 До этого депутат Блока Кличко Дмитрий Андриевский предупредил , что скоро в мэра полетят камни, и чтоб этого не случилось, его надо поскорее уволить.