Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

Відкритий лист трудового колективу спеціалізованого підприємства «Голографія» щодо можливого лобіювання бізнес-інтересів ТОВ «Київголографія»

Відкритий лист трудового колективу спеціалізованого підприємства «Голографія» щодо можливого лобіювання бізнес-інтересів ТОВ «Київголографія»

Пану Кудрявцеву В.В., заступнику генерального прокурора України.

Пану Присяжнюку М.В., міністру аграрної політики. 

Вельмишановні Вікторе Вікторовичу та Миколо Володимировичу! 

Трудовий колектив спеці­алізованого підприємства «Голографія» вже неодноразово звертався до Генеральної прокуратури України з відкритим листом щодо можливого лобі­ювання вами як високопосадовцями на державному рівні комерційних інтересів приватної фірми ТОВ «Київголографія».

Але відповіді на запитання трудового колективу спеці­алізованого підприємства «Голографія» від Генеральної прокуратури України донині не надійшло. Відповідь дала тільки Адмініс­трація президента України, яка зобов’язала Генеральну прокуратуру повідомити про результати розгляду даного питання (додаток 1).

Разом з тим на вітчизняних виробників iз різних джерел продовжується чинитися тиск та надходять погрози про відкриття кримінальних справ. Також у ЗМІ з’явилась інформація, що ви, Миколо Володимировичу, можливо, причетні до просування інтересів «Київ­голографії». За повідомленнями з різних джерел, на постачальників товарів та послуг у сфері АПК, які користуються бланками суворої звіт­ності, з боку Міністерства аграрної політики чиниться тиск з метою безумовного використання ними бланків з голограмами, начебто виробленими «Київголографією».

Але, як пишуть ЗМІ, ця фірма навряд чи самостійно виробляла продукцію, адже в серпні 2010 р. вона не здійснила жодної зов­нішньоторговельної операції. Тобто ЗМІ дійшли висновку, що сировина, необхідна для виробництва голографічних елементів, фірмою навряд чи закупалась, а отже, малоймовірно, що вона виробляла відповідну продукцію.

Разом з тим, як пишуть ЗМІ, в серпні на адресу «Київголографії» з боку державного під­приєм­ства «Київська офсетна фабрика» Міністерства фінансів України було перераховано близько 6,4 млн грн. У серпні ж ці кошти «Київголографія» перерахувала на адресу ТОВ «Олімп і Ко» та ТОВ «Стандарт Інк». Як припускають ЗМІ, ці державні кошти було напрямлено на «Київську офсетну фабрику» за розпорядженням Мініс­терства аграрної політики, а через «Київголографію» їх було виведено на ТОВ «Стандарт Інк» та ТОВ «Олімп і Ко», які створені тільки в червні 2010 р. та мають статутний капітал у розмірі 900 грн. кожна. ЗМІ припускають, що цими коштами в результаті скористалися деякі чиновники, а через ТОВ «Стандарт Інк» узагалі можуть йти контрабандні поставки голограм із-за кордону.

Враховуючи, що трудовий колектив спеціалізованого під­приємства «Голографія» так і не отримав відповіді на свої запитання, наполегливо просимо надати вичерпні та правдиві від­по­віді на запитання, які були оприлюднені в перших двох відкритих листах, та перевірити інформа­цію, опубліковану в ЗМІ відносно діяльності «Київ­голографія»:

1. Як Ви, шановний Вікторе Вікторовичу, можете пояснити наявну у нас інформацію від­носно того, що протягом останніх років Ви особисто зустрічаєтесь в приміщенні Генеральної прокуратури України з одним iз учасників ТОВ «Київголографія» та начебто зі своїм особистим другом Євгеном Долгопятом (він же Фельдшеров), який скрізь, навіть у розмовах з конкурентами, не приховує, що знаходиться у близьких відносинах з Вами?

2. Чи можна дізнатися прізвище особи, яка виписувала перепустки до Генпрокуратури Світлані Гончарук (директор ТОВ «Київголографія») та Євгену Долгопяту (він же Фельдшеров)? За якою саме кримінальною справою вони давали свідчення і як часто відвідували Генеральну прокуратуру?

3. Як Ви, шановний Вікторе Вікторовичу, можете пояснити інформацію про те, що Ви, можливо, чините тиск на державних службовців з метою передачі фірмі «Київголографія» державних замовлень на виготовлення голографічних захисних елементів? І це в той час, коли вказана фірма, можливо, не має реальних виробничих потужностей і навіть не спроможна продемонструвати документи про те, звідки у неї з’явилося так зване устаткування, яке «Київголографія» декларує під виглядом начебто існуючих виробничих ліній.

4. Чи можна оприлюднити інформацію про те, яку кількість телефонних дзвінків було здійснено з Ваших, пане Кудрявцев, мобільних та службових номерів на телефони Є. Долгопята та С. Гончарук? Публікуємо їх відомі телефонні номери: Є. Долгопят - (096) 416-77-04, (067) 275-87-74, С. Гончарук - 0 (44) 412-90-53.

5. З яких питань Ви, шановний Вікторе Вікторовичу, можливо, телефонували міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку та його заступнику Ігорю Якубовичу? У рамках розслідування яких кримінальних справ Ви їм телефонували? Чому ці дзвінки збігаються у часі з активними діями чиновників по можливому лобі­юванню ними бізнес-інтересів ТОВ «Київ­голографія»?

6. З яких питань Вам, шановний Миколо Володимировичу, можливо, телефонував заступник генерального прокурора Віктор Кудрявцев? Чому ці дзвінки збігаються у часі з активними діями чиновників по можливому лобіюванню ними бізнес-інтересів ТОВ «Київ­голографія»?

7. Як ви, Вікторе Вікторовичу та Миколо Володимировичу, поясните інформацію, що нещодавно з’явилася у ЗМІ, про те, що «Київ­голографія» навряд чи самостійно виробляла продукцію по замовленню Міністерства аграрної політики, оскільки в серпні 2010 р. вона не здійснила жодної зовніш­ньоторговельної операції і, ймовір­но, не закупала сировину, необхідну для виробництва голографічних елементів?

8. Скільки, шановний Миколо Володимировичу, нових бланків суворої звітності системи Мінагрополітики з так званими голограмами «МінАгро» вже надруковано? Чим саме займається державне під­приєм­ство «Украгроспецпос­тач», для чого воно було створене і чому саме воно займається замовленням бланків суворої звітності для Міністерства аграрної політики? Адже під час прес-конференції 1 жовтня 2010 р. Ви, Миколо Володимировичу, заявили, що всі державні підприємства, які надають необґрунтовані послуги, будуть ліквідовані. Чи стосується ця ліквідація ДП «Украгроспецпос­тач»?

9. Як Ви, Миколо Володимировичу, поясните те, що, за повідомленнями ЗМІ, голограми ТОВ «Київголографія» призведуть до суттєвого подорожчання бланків системи МінАП? А Ви на прес-конференції 1 жовтня 2010 р. заявили, що всі кроки, які призведуть до подорожчання послуг, будуть ліквідовані. Чи не розходяться Ваші слова з реальними ділами?

10. За що саме і чому державні кошти в розмірі 6,4 млн грн. були перераховані ДП «Київська офсетна фабрика» на адресу ТОВ «Київголографія», яка потім мит­тєво перерахувала їх ТОВ «Стандарт Інк» та ТОВ «Олімп і Ко»? За які послуги чи товари ТОВ «Київголографія» перерахувала ці кошти ТОВ «Стандарт Інк» та ТОВ «Олімп і Ко»?

11. Чому Ви, Вікторе Вікторовичу, як представник правоохоронного органу України проігнорували норми Закону України «Про звернення громадян» та не надали відповідь на відкритий лист колективу спеціалізованого під­приєм­ства «Голографія» (лист був вручений в приймальні Генеральної прокуратури 22 липня 2010 р. та зареєстрований під №152690-10)? 

12. Чому Ви, Вікторе Вікторовичу, чините тиск на редакцію видання «Комсомольская правда» в Украине», яке опублікувало згаданий відкритий лист? 

Додаток: 

1. Лист Адміністрації президента України від 13.09.2010 р.

№ 22/107148-26 К (на 1 арк.) 

З щирою повагою, трудовий колектив спеціалізованого підприємства «Голографія».