Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Загрузить еще

«Океан Ельзи»: Мечтаем выпустить новый альбом в первый день весны

«Океан Ельзи»: Мечтаем выпустить новый альбом в первый день весны

ВСЕУКРАИНСКИЙ ТУР ПЛАНИРУЕМ НА ВЕСНУ

Катрин: Славик, почему вы отдали наиболее предпочтение «Твиттеру», а не «Вконтакте» и «Одноклассникам»?

Святослав Вакарчук: Наверное, я еще не дорос до «ВКонтакте» и «Одноклассников» (улыбается).

Андрій: Привіт. Мені цікаво дізнатись, чи ви приймаєте участь в джем сейшенах, та чи можуть молоді музиканти взагалі контактувати з вами в музичному плані (питати поради, наприклад, багато хто має бажання донести до публіки частину свого світогляду, але не знає в який спосіб, з чого почати, немає ніякого досвіду)? Та й взагалі дізнатися про ваш контакт з молоддю, або, можливо, про її підтримку..

П.С. Надію на світле майбутнє України і.. вашу участь в цьому! Успіхів!


Святослав: Це непросте питання. Мені здається, що зараз музикантам легше, ніж було 10-15 років тому, оскільки є велика сила - Інтернет. Тоді він теж існував, але не був так поширений серед загальної аудиторії. Зараз можна все зробити в онлайн. Можна виставити свою музику і, якщо вона буде якісна чи, принаймні цікава, її будуть слухати. Є навіть зірки в світі, та й в Україні, які розкрутилися за рахунок Інтернету. Їх не побачиш на ТБ, не почуєш на радіо, але в них є сотні тисяч прихильників. Інтернет – це найбільше спасіння для всіх музикантів-початківців.

Петр: Если говорить о музыке, то когда я спросил совета у Кита Ричардса, что мне делать, он ответил: «чувак, та все нормально будет. Играй, играй». И вот я играю до сих пор (общий смех).

Если серьезно, то общение между слушателями и музыкантами происходит всегда. Вы можете нас просто слушать, но, на самом деле, мы разговариваем при этом.

Девушка с зарядом: Почему «Твиттер»? В чем соль? Что нового вы из него узнали о себе?

Святослав: Там дуже зручний інтерфейс, як на мене. Я не можу писати багато, як це потрібно, наприклад в ЖЖ, та й часу не має на це. А тут зручно, ніхто не вимагає фідбеку. Якщо людям цікаво, вони читають. В подальшому ми будемо використовувати твіттер, як один з наших інформаційних майданчиків. Зокрема, зараз виникла ідея розіграти декілька квитків на концерт «Океану Ельзи» у Москві в клубі Б1 на 4 та 5 грудня. І зараз ми думаємо, як це зробити. Тож подробиці – у твіттері (улыбается).

Светулька Андрух: З твоїх останніх робіт, зокрема проекту «Вночі» можна зробити висновок, що «ОЕ» став тихим океаном...можливо це своєрідна зрілість групи, як дороге вино перевірене часом...Чи почуємо ми у вашому виконанні старий добрий рок, як от «Фіалки», «Модель»?

Святослав: У «Океану Ельзи» ніколи не було альбому «Вночі», це по-перше. По-друге, Ви почуєте і «Модель», і «Фіалки», й інші пісні, нові, які будуть мати рок-н-рольний настрій. Зокрема, дві з них - «Я так хочу…» і «Dolce Vita» - вже можна вільно скачати, а перша пісня є й на радіо.

Лена: Вы хотели бы выпустить свою музыку на виниловых пластинках?

Денис Глинин: Да. Честно, хотим уже несколько лет.

НеТома: Когда вы планируете Всеукраинский тур в поддержку нового альбома и планируете ли вообще?

Святослав: Так, ми плануємо цей тур на весну і початок літа наступного року. Взагалі у нас буде великий тур, який пройде в Росії, країнах СНД, в Україні, Європі, США. Тобто це такий загальний тур, який буде перманентно тривати цілий рік. Якщо все складеться, то буде не менше 60 концертів.

ПЕТЯ ПОТЕРЯЛ СТРАНИЦУ В «ТВИТТЕРЕ»

Евгения: Здравствуйте! ... Святослав, как дождаться весны? ... Спасибо :)


Святослав: Предлагаю дожидаться вместе (улыбается).

Пум-пурум: Что хуже - ненависть или безразличие?

Все: безразличие, конечно

Святослав: Ненавижу безразличие (улыбается).

Сова: Если бы вы были искателем древностей, что бы искали в первую очередь? Золотое руно? Эльдорадо? Грааль?

Петр: Я бы искал Хрустальный череп.

Святослав: А я б шукав Лару Крофт J.

Билли: В мире целая куча зависимостей, после которых неизменно приходят последствия. А если бы вы утром проснулись сразу с ними? Ну, скажем уже с ожирением или больной печенью? Первые мысли?

Милош: Я подумал бы: «отличный вечер был вчера» ;)

Денис Глинин: Если бы я проснулся, и мне снова было бы семь лет, вот бы я задумался. С будущим все понятно, мы и так каждое утро в нем просыпаемся, а вот вернуться в прошлое…

Тролль: Пофантазируем... Как бы выглядел «ОЕ» герлз-бенд?

Денис Глинин: А нечего фантазировать, у нас есть фотография на базе.

Святослав: Петіна сестра зробила нам чудовий колаж, який є у нас на студії О.Е. Я думаю, що ми його обов’язково викладемо на сайті.

Лиса Алиса: Всем привет! А почему у всех «океановцев» есть своя страница в «Твиттере», а у Пети нет?

Святослав: У Пети есть страница в «Твиттере».

Петр: Я ее потерял, но могу найти (улыбается).

Саори Омия: Любой мужчина хоть раз, но отращивал бороду... Стильно, не спорю. Но я смотрю на своего мужа - блин, а за ней так сложно ухаживать!

Петр: Ничего трудного.

Денис Глинин: Пусть муж ухаживает, он же отрастил.

last1vka: Доброго дня, Славочка! Какую крылатую фразу из любимой кинокомедии чаще всего используете в жизни? Или, может, их несколько?

Святослав: Вчора я прочитав дуже класну фразу Бернарда Шоу: «Ті, хто не вміють нічого робити самі, як правило, вчать інших». Це про критиків (улыбается).

Разыгрывают ли вас ребята из группы, и расскажите о самом памятном розыгрыше, если можно?

Святослав: Музиканти розігруються самі, перед концертом (улыбается)

Петр: А потом подходит Славик и начинаем играть!

Святослав: Якщо буквально відповідати, то у нас бувають різні приколи. В основному ми, так склалося, розігруємо Дусіка (Денис Дудко – прим. ред.), мабуть тому що він найбільш добродушний і не дасть здачі, якщо що (все смеются). Та в принципі, розіграші – частина нашого життя.

susy-73: Славик, а какой у тебя кот? Я тут слышала в интервью на радио - ты

рассказывал, что озабочен безопасностью своего кота в связи с шумихой вокруг

гриппа и отсутствием кошачьих масок. Хорошая шутка!

Святослав: В мене британець (the UK cat J ). Звати Северин, або просто Сєва.


Евгений: Будут ли клипы на новые песни, когда будет выпущен ДВД с клипами и концертами, и когда будет новый альбом?

Святослав: По-перше, новий альбом ми плануємо презентувати у кінці лютого – на початку березня наступного року. Було б класно, якби все так склалося й ми випустили його в перший день весни. З приводу кліпів: ми відкрили офіційний канал групи на Youtube. Тут усі наші кліпи. А от чи потрібен ДВД з кліпами? Не знаю. Якщо це справді цікаво – скажіть, наприклад на сторінках КП J. І ми обов’язково випустимо. А щодо нових кліпів, то на пісню «Я так хочу…» кліп з’явиться у найближчі декілька тижнів. Поки можу сказати, що це буде продовження нашого експерименту з онлайн-історіями…

СВЯТОСЛАВ СЛЕДИТ ЗА АНДРОННЫМ КОЛЛАЙДЕРОМ

Владимир: Привет, ребята! Очень хочется узнать, когда же все-таки можно будет услышать какой-то дуэт в вашем исполнении с какой-нибудь хорошей нашей или иностранной группой?

Денис Глинин: Вот честно, я не очень понимаю, в чем прикол дуэта? Для исполнителей это может быть интересно: собраться вместе, поиграть, пообщаться между собой. Но, вот слушателю, что это? Два в одном? Зачем?

Святослав: до слова, я бачив недавно рекламу по ТБ, просто «вершина думки українських маркетологів», коли в багажнику – дві зірки. От вам і «два в одном» в дії)

Петр: Когда Фрэнк Синатра поет с дочкой, или Серж Гинзбург с женой – то это другое дело, это интересно.

Валерій: Коли вийде альбом квінтета Дудко?

Денис Дудко: Альбом будет, и я надеюсь в ближайшем времени. Он записан, сейчас находится в процессе сведения. Надеюсь, что и концерты будут. Но не хочу сглазить, поэтому не буду заранее говорить.

Петр: Я очень жду этого альбома.

Леня: Святослав, сейчас вот опять запустили Большой адронный коллайдер. Вы следите за ним?

Святослав: Так, я собі на twitter.com/s_vakarchuk/ зафоловив СЕRN - Європейський центр ядерних досліджень. І тепер відстежую їх новини. День тому вченим вперше вдалося запустити два пучки протонів і вони вже мають перші результати. Я за цим слідкую, мені справді цікаво. Та поза жартами, виходить так, що моя робота, якою я займався дуже довго (в физике – прим.ред), прямо чи опосередковано може бути підтверджена якраз експериментами з великого адронного коллайдеру і я справді, без жартів, з нетерпінням чекаю результатів.

Петр: Один мой приятель, барабанщик, на полном серьезе мне заявил, что он знает, чем занимаются в адронном коллайдере. По его словам, адронный коллайдер производит антиматерию. Такую субстанцию похожую на черную смолу, ее кубический сантиметр весит 60 кг. Ее хватает, чтобы целые сутки питать 100 ваттную лампочку. Такой антиматерии сделали уже около 25 грамм. Вот, что говорил мне мой друг, барабанщик (общий смех).

Валерій: Чи слухаєте ви українську музику...власне я маю на увазі те, що створено за минулі декілька років чи за цей рік)...і що саме? Хтось здивував?

Святослав: Мене здивувала Джамала. В неї дуже цікавий голос, на багато октав (точно не пам’ятаю скільки), але більше ніж у нас разом узятих. А ще слухав О.Е. у студії останні кілька місяців, як працювали над альбомом J.

Декілька тижнів тому ми записали дуже гарну українську народну пісню, що стало для всіх нас експериментом. Що це за пісня і навіщо поки не буду розказувати (скоро дізнається J ). Але, думаю, це буде несподівано для тих, хто звик слухати «Океан Ельзи». Мені особисто ця пісня дуже подобається.  

Петр: Думаю сейчас, осенью-зимой, многие группы запишут супер-альбомы. Очень хочется.


Валерій: Яке ваше улюблене місце в Києві?

Денис Глинин: Странно, я слышал вчера это по радио :)

Святослав: Ти чув, яке наше улюблене місце в Києві по радіо? (общий смех)

Святослав: Цікаво таке питання задавати корінним киянам. У нас є тут один такий, нехай він і відповідає J

Петр: Ну, получается, это будут как бы «наводки» :))) Я люблю наш родной город.

Святослав: Як би мене запитали про Львів, я б розповів. Там є дуже багато улюблених місць, які ніколи не бачили туристи. А в Києві я живу понад 10 років, але все одно відчуваю себе якщо не туристом, то таким собі «доїжаючим»))).

Петр: Можно сказать, что любимое место Печерская лавра, но…

Святослав: О! Петя мені нагадав. Якщо говорити на культово-релігійну тему, мені дуже подобається Видубецький монастир. Це моє улюблене місце в Києві з точки зору енергії, яку ти там можеш отримати, а не тільки віддати.

Волинянка: Славко, які події чи емоції надихнули тебе на створення пісні "Dolce Vita"? Чи будеш підтримувати когось із кандидатів у Президенти на виборах-2010?

Святослав: В якомусь сенсі, речі, про які співається в пісні Dolce Vita, це є відповіді на другу частину Вашого запитання.

баба Рембо: Добрий день! А чи заграєте ви коли-небудь з Гудімовим?

Святослав: Чому б ні?

Петр: Мы не говорили об этом с Павлом, но вряд ли найдутся какие-то камни преткновения…Мне очень нравится песня «Поясни». Паша, если ты это читаешь, спасибо тебе за нее.

Анюта: Привіт, Славко! Дуже сподобалсь пісня Dolce Vita. В ній, як на мене, дуже багато ніжності (за винятком приспіву). Скажи, чому стільки ніжності ти не вклав в жодну з пісень про кохання (навіть Вночі цього не відчувається), і так ніжно і м'ягко співаєш пісню з цілком філософським змістом?

Святослав: Очевидно, хотів зіграти на контрастах.

Петр: Мне тоже нравится песня.

«ДЛЯ НАС БОЛЬШАЯ ЧЕСТЬ, ЧТО В «ВИЙ» ВЗЯЛИ ПЕСНИ «О.Е.»»

Инна: Привет, Славик! Какую книгу ты сейчас читаешь? Что из последнего прочитанного произвело на тебя наибольшее впечатление?

Святослав: Зараз читаю «Ідіот». У нас така синхронність спостерігається). Дивіться: Петя читає «Брати Карамазови», Мілош – «Ідіот», я - «Ідіот», а Денчик (Денис Глинин – прим.ред) – «Брати Карамазови». А от Дусік вибився з колективу повністю. Тому найближчим часом Дусік буде читати і «Брати Карамазови», і «Ідіот» J))

Насправді, мені дуже подобається як пише Федір Михайлович, тому що він один з небагатьох, хто вміє писати про особисті почуття, які пізніше назвали модним словом «екзестенціоналізм». Пише так, що це з одного боку страшно, з другого – цікаво, а з третього – правда.


Один з моїх улюблених українських письменників – Стефаник. Колись про нього написали: «він писав коротко й страшно». Дуже красиво сказано.

Аня: Добрый вечер, Славик! Скажите, были ли у Вас в детстве какие-то эпизоды, которые хотелось бы пережить заново?

Святослав: Класні питання! Думаю…

Петр: я знаю какой у меня. В 5 лет я впервые услышал песню Beatles «A Hard Day's Night», и всё решилось. Вот я бы опять впервые послушал эту песню!

Святослав: Я теж пам’ятаю як вперше почув Beatles, це була пісня «Let It Be» по телевізору, в мене були такі почуття, навіть складно пояснити…

Петр: Если бы я знал в 5 лет такие слова, то назвал бы это катарсисом.

Святослав: я думаю, що в дитинстві було багато моментів, які б хотілося пережити ще раз. Та філософія полягає в тому, що цих моментів більш ніколи не буде, тому, як сказав Хармс, взагалі про це не будемо говорити.

Надежда: Любите ли вы фаст-фуд? Как вы питаетесь на гастролях и являетесь ли поборниками здорового образа жизни, т.е. здоровое питание и физические нагрузки?

Святослав: У нас абсолютно кожного дня – здоровий образ життя.

suse-73: Славик, прочла в Интернете, что 14 твоих треков составили музыкальную основу постановки студенческой у Богдана Ступки "Вий - страшная месть". В очередной раз пожалела, что живу не в Киеве, очень бы хотелось посмотреть. А тебе самому

понравился результат? Какие вещи туда вошли?

Святослав: Якщо чесно, то результат у самій виставі я ще не бачив. Дивився лише попередні речі, які вони проробляли. Справді, це пісні з репертуару «Океан Ельзи», які актори або співають під народні інструменти, або виконують в стилі 18 століття, а деякі з них вони просто використовують в оригінальному звучанні. До цієї роботи був ще долучений в певний момент відомий бандурист Роман Гриньків, але поки що ця праця не завершена. Мені було б цікаво аби він зробив ці речі. А найближчим часом я обов’язково схожу і подивлюся виставу як глядач. Принаймні, ця студентська лабораторія, яку створив Сильвестр Романович Ступка, дуже цікава й люди були зацікавлені цим. Взагалі, для мене велика честь, що мій улюблений письменник Гоголь якимось чином може асоціюватися із нашою музикою. Для мене – це вершина. І тут на тобі – «Вій» і наші пісні. Це дуже круто.

Хочемо усім подякувати, хто був з нами цю годину, надсилав питання, до речі дуже цікаві. Ми намагалися максимально відповісти на них. Дякуємо!

P.S. (ми завжди є на  твіттері :).