Завантажити ще

Усик переміг Ф'юрі за очками і став абсолютним чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі

Усик переміг Ф'юрі за очками і став абсолютним чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі
Фото: REUTERS

Український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф'юрі, ставши абсолютним чемпіоном світу в гевівейті вперше в історії об'єднавши чотири чемпіонські пояси - WBA, IBF, WBO, WBC. Боксери провели 12 раундів, українець переміг за очками роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114. Бій проходив у Саудівській Аравії.

У сьомому раунді Усик пропустив декілька ударів від Ф'юрі. У восьмому українець зміг пробити британцю в ніс, через що у боксера розпочалася кровотеча. У дев'ятому раунді Усик відправив суперника у нокдаун. 

- Тату, дивись що ми зробили. Це перемога для тебе і для всіх, - сказав Олександр Усик після оголошення результатів.

Ф'юрі заявив, що не згоден з рішенням суддів і вважає, що він переміг у більшості раундів. Британець запевнив, що він зустрінеться з Усиком під час матчу-реваншу. 

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

  • Усик першим в історії об'єднав чотири пояси. Українець до поєдинку володів поясами WBA, IBF та WBO, а британець - WBC. Останнім чемпіоном світу в хевівейті вважався Ленокс Льюїс у 1999, але тоді він володів лише трьома поясами.
  • Усик та Ф'юрі заздалегідь домовилися про проведення реваншу. Його планують влаштувати 12-13 жовтня 2024 року у Саудівській Аравії.