Завантажити ще

Владислав Бухов став першим українським чемпіоном із плавання на 50 метрів

Владислав Бухов став першим українським чемпіоном із плавання на 50 метрів
Фото: ukrinform.ua

21-річний українець Владислав Бухов виборов золоту нагороду на чемпіонаті світу з плавання на дистанції 50 м вільним стилем. У фінальному запливі наш спортсмен показав результат 21:44 та став першим українським чемпіоном світу на цій дистанції. Про це пише Суспільне.

У півфіналі Бухов оновив особистий рекорд на 0,18 сек та встановив новий рекорд України. Крім того, ця медаль стала першою для нашої збірної на цій світовій першості з водних видів спорту.

Бухов вперше у кар'єрі став чемпіоном світу з плавання. До цього Володимир двічі зупинявся на чемпіонатах світу в півфіналах. Бухів – володар олімпійської ліцензії у Париж-2024 на дистанції 50 метрів вільним стилем. Він отримав її на турнірі Stockholm Open у 2023 році.

  • Це восьма перемога України у фіналах чемпіонатів світу з плавання та перша — з 2007 року, коли Олег Лісогор завоював "золото" 50-метрівки брасом.
  • У неділю, 18 лютого, Михайло Романчук на чемпіонаті світу у катарській Досі виступить у фіналі на дистанції 1500 м вільним стилем.